Fotostudio Dari - Bruidsfotograaf Kasteel Groot Buggenum

Bruidsfotograaf Kasteel Groot Buggenum

  1. Home
  2. Portfolio
  3. Bruidsfotograaf Kasteel Groot Buggenum

Hij komt uit Friesland, zij uit Zuid-Limburg. Maar hun liefde voor reizen bracht hen bij elkaar en in het prachtige Ierland werd zij ten huwelijk gevraagd. Het klinkt bijna als een stukje uit een film, maar dit leuke stel maakte het werkelijkheid.

Door de corona pandemie werden ze helaas genoodzaakt hun mooie dag een paar maanden uit te stellen. Dit keer besloten ze echter dat het nu hoe dan ook door zou gaan. De voorkeur ging uit naar trouwen in een kasteel in Limburg en via Google kwamen ze uit bij dit pareltje; Kasteel Groot-Buggenum.

Zondag 23 augustus was het na maanden voorbereiden eindelijk zover. Voor het eerst overigens dat ik op een zondag een huwelijk mocht fotograferen, dit komt nog niet vaak voor. Wist je dat het ook niet in elke gemeente mogelijk is om op een zondag voor de wet te trouwen? Sommige gemeenten hebben op zondag nog altijd rustdag en dan is het alleen mogelijk om een ceremonieel huwelijk te vieren. Op jullie trouwakte komt dan een andere datum als officiële trouwdatum te staan.

Vandaag ging ik tevens voor het eerst in lange tijd weer eens alleen op pad, zonder mijn tweede fotograaf. Ik trof Annick aan terwijl haar haren in de krul werden gedraaid. Het was ontzettend gezellig samen met haar moeder, haar zus en haar beste vriendin die ook de ceremoniemeester van de dag was. Volledig relaxed werd deze bruid voorbereid voor alles wat vandaag komen ging. Het was wel tot de laatste minuut spannend waar er getrouwd kon gaan worden, want het weer wilde deze ochtend nog niet heel goed meewerken. Dikke druppels vielen er naar beneden en een half uur voor de ceremonie kon gelukkig besloten worden dat er alsnog buiten getrouwd kon worden.

Bij aanvang van de ceremonie kwam Tristan samen met zijn moeder over de brug het binnenplein op wandelen. Na een paar spannende minuten kwam daar ook eindelijk zijn bruid aan lopen, samen met haar vader. Tristan glunderde van oor tot oor. Wauw, wat zag zijn aanstaande er prachtig uit! Met een lach en een traan werd het liefdesverhaal van dit mooie koppel verteld, gevolgd door een toespraak van Tristans’ moeder en een verhaal namens de oma van Annick. Want zij was de gelukkige die tijdens de vakantie in Ierland ook aanwezig was en dus als eerste het nieuws hoorde dat haar kleindochter zich verloofd had. Wat een rijkdom om zo’n lieve oma nog te hebben. Met hier en daar nog wat druppels regen voor extra geluk werd het huwelijk als laatste nog kerkelijk ingezegend.

Bij Kasteel Groot-Buggenum is het traditie dat een bruidspaar na afloop van hun ceremonie de hele buurt mag laten weten dat er getrouwd is door de klokken te luiden. Dit hebben we dan ook met veel overgave gedaan waarna er uitgebreid gefeliciteerd en geproost kon worden.

De fotoshoot vond rondom het kasteel en tussen de fruitbomen plaats waar Tristan maar meteen even checkte of de appels al rijp genoeg waren! En natuurlijk werd er ook gezorgd voor foto’s met alle dierbaren.

De rest van de dag werd het een gezellig samen zijn met familie en vrienden onder het genot van diverse hapjes en drankjes. Nadat iedereen de buik goed volgegeten had werd het bruidsboeket gegooid en kon het bruidspaar zich lekker terugtrekken voor de avond.

Tristan en Annick; ik wens jullie alle geluk voor de toekomst. Het was een prachtige dag om bij aanwezig te mogen zijn en wens jullie dan ook heel veel plezier met jullie trouwfoto’s.

Menu
Stuur ons een appje!